Menü

Pályázat kiírása

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafikai Szakosztálya 2020-ban a Budapesti Graphifest kiállítás sorozathoz kapcsolódva meghirdeti a XXII. Országos Tervezőgrafikai Biennálét. Az esemény szervező bizottsága 1978-ban indította el a tervezőgrafika művészet hazai periodikus kiállítás sorozatát, melynek célja, hogy bemutassa a mai magyar tervezőgrafika alakulását, új értékeit és generációit.

Az ismert egészségügyi helyzetben kiállítóinkra, látogatóinkra való tekintettel már az előkészítés során a szervezők mindent megtesznek, hogy minimalizálják a felesleges vagy elkerülhető fizikai kontaktusokat. Ezért a beadást, és zsűrizést is digitálisan kezeljük, valamint az idei bemutatónk biztonságos megrendezéséhez kerestünk budapesti színvonalas helyszínt, mely méltó a 44 éves sorozathoz. A kiállítást ezúttal Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiállító termeiben rendezzük, melyet október közepén nyituk meg.

Beadható művek 

Azon tervezőgrafikai művek illetve autonóm alkotások bármely témában és tervezőgrafikai műfajban (plakát, kiadvány, illusztráció, embléma, arculat, művészkönyv, web design, információs rendszer, bélyeg, kiállítási grafika…) terv és megvalósult formában, melyek 2018-2020 között készültek, és az idei Graphifest vagy Aranyrajszög kiállításain egyidejűleg nem jelennek meg! Jelentkezhetnek alkotóművészek, és a művészeti felsőoktatás hallgatói a lent jelzett felületen.

Jelentkezés / feltöltés:

  • Mennyiség: szerzőnként maximum három mű.
  • Több pályamunka esetén, kérjük egyesével legyenek kedvesek a feltöltést elvégezni.
  • Feltöltési paraméterek: RGB, JPG formátum, 300 DPI felbontás, 11-es tömörítés,  A4 méretben kerülhet feltöltésre.
  • Preferáljuk az álló formátumot.
  • Email-ben nem tudunk elfogadni digitális képanyagot!
  • A feltöltendő digitális mű fájlneve a következő: vezetéknév_keresztnév_műcíme.jpg lehet!
  • Feltöltési határidő: 2020. szeptember 15. kedd 23:59-ig. 

A beadási határidőt a katalógus nyomdába adása miatt kérjük szigorúan betartani. A feltöltött anyagokat a katalógushoz, a zsűrizéshez, és az esemény promóciójához használjuk fel. A beadást követően a válogató zsűri eredményéről tájékoztatjuk a résztvevőket. A kiállításra a beválogatott művek, printek, egyedi alkotások fizikai begyűjtésének részleteiről később tájékoztatjuk kiállítóinkat.

A felhíváshoz mellékelt adatlapot majd a művek fizikai begyűjtésekor művenként kettő példányban fogjuk kérni. Az első példányt a mű hátára ragasztva, a második példány átvételi elismervényként fogjuk kezelni.

A beadott művek online zsűrizését szakértőkből álló bizottság végzi. Ezután a kiállítás díjait a díjzsűri ítéli oda. A kiállítás végső arányait a zsűrizés alapján a szakértők és a rendezők együttesen határozzák meg.

Díjak

A Biennálé megnyitóján adjuk át az Országos Tervezőgrafikai Biennálé 500.000 forintos fődíját, a kimagasló grafikusi életműért odaítélt Konecsni-díjat, továbbá a védnökök által felajánlott különdíjat mellyel a legjobbnak ítélt műveket jutalmazzák. A díjazott művek a Biennálé alapszabályának értelmében gyűjteménybe kerülnek.

A Biennálé védnökei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Magyar Képzőművészeti Egyetem.

Jelentkezés